post@catena.no
+47 22 80 42 60

Oslos underverden

Oslos underverden

Alle storbyer, som Oslo, krever en effektiv infrastruktur for å fungere. Det er også mye mer som ligger under bakken enn det som folk tenker på og benytter seg av.

For å komme fram med alt av infrastruktur i hovedstaden finnes et underjordisk nettverk av tunneler og kulverter som kun noen få har kjennskap til. Dette er plassert i flere nivåer der T-bane, tog- eller veitunneler ligger dypest. Det finnes egne tunneler eller kulverter for strøm, telekommunikasjonen som ikke går trådløst, fjernvarme eller vann og avløp. Det kan være over kortere eller lengre avstander i Oslo sentrum.

Se mer info under bilde 

I disse områdene er det også nødvendig å komme til for installasjons- og servicepersonell. Dette krever heiser, stiger, trapper eller plattformer som gir tilgang til alle servicepunkter, og ikke minst god belysning for å kunne utføre arbeidet der nede. Belysningsleverandøren Catena har spesialisert seg på å levere belysning som er designet for å tåle slike krevende miljøer, som kommunikasjonstunnelene eller kulvertene under Oslo sentrum. Tunnelene har en samlet lengde på mange kilometer, og det er temperaturvariasjoner, fukt, smuss eller vibrasjoner som krever bruk av spesialdesignet belysning for disse forholdene. -Disse områdene har en del gamle lysanlegg som begynner å fungere dårlig og som krever mye vedlikehold. Det er startet et fornyelseprosjekt og vi har levert lyset og nødlysanlegget til cirka en kilometer tunnel som er første fase av dette prosjektet. Totalt omfatter prosjektet cirka seks kilometer tunnel, hvor det er planlagt å skifte ut belysningen i flere faser, sier Vidar Persbraaten, salgs- og kommunikasjonsansvarlig hos belysningsfirmaet Catena.

Les mer om Oslos underverden


Kontakt oss
Catena a.s
Jernkroken 18
N-0976 OSLO

Tlf : +47 22 80 42 60
Fax : +47 22 80 42 61